3D Sheikh Zayed Mosque

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

Τίτλος: Celebration of UAE National Day 2011
Σχεδίαση: Obscura Digital
Τοποθεσία: Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi,  United Arab Emirates
Έτος: 2011
Φωτογραφίες: Obscura Digital

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσφέρει το architectural projection mapping (προβολές τρισδιάστατων εικόνων επάνω σε ένα επίπεδο, συνήθως όψεις κτιρίων) το είδαμε να χρησιμοποιείται στο χώρο της μόδας. Συγκεκριμένα, απολαύσαμε τις πασαρέλες σε άλλη διάσταση, μέσα από τα ψηφιακά ολογράμματα των μοντέλων του οίκου Burberry, για τα εγκαίνεια του νέου καταστήματος στο Πεκίνο και μέσα από την 4D (τεσσάρων διαστάσεων) εμπειρία που πρόσφερε ο οίκος Ralph Lauren για τον εορτασμό 10 χρόνων ψηφιακής καινοτομίας.

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

Τώρα θα δούμε την τεχνολογία του architectural projection mapping να χρησιμοποιείται για τον εορτασμό της 40ής επετείου Εθνικής Ημέρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο Sheikh Zayed Grand Mosque όπου και, επάνω στο συγκεκριμένο κτίριο, έγινε η προβολή. Για την ολοκλήρωση της προβολής επάνω στο τζαμί του sheikh zayed grand mosque χρειάστηκαν σαράντα τέσσερις προβολείς, με συνολική φωτεινότητα 840.000 lumens, καλύπτοντας τέσσερις μιναρέδες, δώδεκα τρούλους και συνολικά, επιφάνεια μεγαλύτερη των 64.000τ.μ. από το αρχιτεκτονικό ορόσημο του Άμπου Ντάμπι.

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

Το δημιουργικό σκέλος του architectural projection mapping στο Sheikh Zayed Grand Mosque, περιλάμβανε στοιχεία, σε συμμετρική διάταξη, που αντανακλούν το καλλιτεχνικό στυλ της διακόσμησης του τζαμιού. Τα στοιχεία που κάνουν αισθητή την παρουσία τους είναι τα φλοράλ μοτίβα, τα γεωμετρικά σχήματα και οι απεικονίσεις του νυχτερινού ουρανού και του κύκλου της σελήνης.

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque-Design-Madness

 

Απολαύστε το βίντεο του εορτασμού της 40ής επετείου Εθνικής Ημέρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Sheikh Zayed Grand Mosque.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top