50 Χρόνια Διεθνής Αμνηστία!

amnesty-design-madness

Έργο: “Standing up for freedom”
Εταιρεία: Διεθνής Αμνηστία
Σκηνοθεσία: Carlos Lascano
Παραγωγή: Eallin Motion Art
Μουσική: Hans ZimmerLorne Balfe
Έτος: 2011
Φωτογραφίες: Carlos Lascano

amnesty-design-madness

Η Διεθνής Αμνηστία έκλεισε πενήντα χρόνια και γιορτάζει την επέτειο με ένα animation που αγγίζει όλες τις μάχες της οργάνωσης. Το βίντεο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δημιουργοί του, θελαν να είναι ένα είδος φόρου τιμής σε όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δομικό στοιχείο του βίντεο αποτελεί ο τοίχος, ο οποίος χρησιμοποιείται όχι μόνο ως σύμβολο της διαμάχης και της διαίρεσης αλλά και ως καμβάς επάνω στον οποίο η ιστορία διαδραματίζεται. Το συνδετικό στοιχείο μεταξύ των διαφορετικών ιστορικών στιγμών που αναπαρίστανται είναι το λουλούδι, που εκπροσωπεί όλα τα είδη της ελευθερίας μέσα από τη παρουσία του κάθε φορά, όπως την ελευθερία της συνείδησης, του λόγου, της θρησκείας και της γνώμης.

amnesty-design-madness

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, το τείχος κατασκευάστηκε σε μακέτα μικρής κλίμακας από ξύλο, χαρτόνι και σύρμα. Για τις ανάγκες του γυρίσματος χρησιμοποιήθηκε το Cineslider για να μπορούν να επαναλαμβάνουν τη διαδρομή της κάμερας όσες φορές χρειάζεται χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση στη κίνηση. Ο κεντρικός χαρακτήρας κατασκευάστηκε από πυλό και εμψυχώθηκε με την τεχνική stop motion. Η τελική επεξεργασία του χρώματος έγινε με το Quantel όπου προστέθηκαν μερικά οπτικά εφέ και μειώθηκε σε κάποια σημεία ο φωτισμός για να δραματοποιηθεί ακόμα περισσότερο το συνολικό ύφος του βίντεο.

Απολαύστε το επίσημο επετειακό σποτ για τη Διεθνή Αμνηστία.



Δείτε πως φτιάχτηκε:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top