Twirl από την Zaha Hadid

Twirl-Design-Madness

Αρχιτέκτονας: Zaha Hadid Architects σε συνεργασία με την Lea Ceramiche
Φωτισμός: Artemide
Έργο: Twirl
Τοποθεσία: Μιλάνο, Ιταλία
Έτος: 2011
Φωτογραφίες: Zaha Hadid Architects

Twirl-Design-Madness

H Zaha Hadid σχεδίασε την Twirl, μία εγκατάσταση φωτεινής πηγής, στο Μιλάνο για την έκθεση επίπλων του 2011. Η Twirl αποδίδει μία σύγχρονη ερμηνεία της αρχιτεκτονικής του 18αιώνα της αυλής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μιλάνο, μεταφράζοντας τις άκαμπτες καρτεσιανές γεωμετρίες σε ρευστούς, δυναμικούς χώρους.

Twirl-Design-Madness

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των λεπτών πορσελάνινων πλακών Lea slimtech. Η πλάκα slimtech έχει πάχος 3mm και μπορεί να παραχθεί σε μέγεθος 3x1m. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 7 διαφορετικές αποχρώσεις από τις 23 διαθέσιμες.

Twirl-Design-Madness

Η φωτεινή πηγή που χρησιμοποιήθηκε για να δώσει φως και να δημιουργήσει διάλογο με τις περιβάλλουσες κιονοστοιχίες είναι η Algoritmo των Carlotta de Bevilacqua και Paola di Arianello για λογαριασμό της Artemide. Η πηγή φωτός περιλαμβάνει LEDs, δυναμικό φωτισμό RGB και λευκό φως που διαμορφώνεται για να παρέχει τις διάφορες επιθυμητές επιδόσεις.

Twirl-Design-Madness

Twirl-Design-Madness

Twirl-Design-Madness

Παρακολουθήστε τη περιγραφή του σχεδιασμού από την ίδια τη Zaha Hadid, αποσπάσματα από τις εργασίες της εγκατάστασης και σκηνές από τη διαδικασία παραγωγής της πορσελάνινης πλάκα που χρησιμοποιήθηκε. (Μετά το 1ο λεπτό έχει υπότιτλους)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top