Z-chair από τη Zaha Hadid

zchair-design-madness

Σχεδιαστής: Zaha Hadid
Εταιρία: Sawaya&Moroni
Έτος: Απρίλιος 2011
Διαστάσεις: 92x88x61 cm
Υλικό: ανοξείδωτος χάλυβας

zchair-design-madness

Ένα ακόμη δημιούργημα της μοναδικής Zaha Hadid προστέθηκε στον κόσμο του design. Στην εβδομάδα design 2011 στο Μιλάνο, που μόλις ολοκληρώθηκε, η Zaha Hadid παρουσίασε την καρέκλα “Z-chair” που φέρει την υπογραφή της. Ένα Ζ γράφεται στο χώρο και από το ίχνος του γεννάται η Z-chair της Zaha.

zchair-design-madness

Μία τρισδιάστατη ζικ-ζακ χειρονομία της Hadid, μία μεταφορά των δισδιάστατων καλλιγραφικών σχεδίων της στο χώρο, ένας δυναμικός αγώνας επικράτησης ανάμεσα στη μορφή και τη λειτουργικότητα, και αγαπημένες έννοιες της Hadid όπως “loop” (βρόγχος) και γεωμετρική αφαίρεση συγκροτούν τη “Z-chair”. Απλή όσο και δυναμική, όμορφη όσο και χρηστική, η Z-chair, μοιάζει με υπογραφή, ένα “απλό” Ζ.

zchair-design-madness

Κι αν πολλοί αμφισβήτησαν τη μεταφορά των καλλιγραφικών της έργων ζωγραφικής σε λειτουργικά κτίσματα και αντικείμενα στο φυσικό κόσμο, με τη “Z-chair” αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ξέρει τον τρόπο να το κάνει.

H Z-chair σχεδιάστηκε από τη Zaha Hadid για την εταιρία Sawaya&Moroni και έχουν κατασκευαστεί μόλις 24 κομμάτια, ενώ το υλικό είναι ανοξείδωτος χάλυβας.

zchair-design-madness

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top