Το Λονδίνο…Πνίγεται!!

London-Futures-winner-Design-Madness

Μέσω της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε τον πλήρη αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη,
της έλλειψης τροφίμων, της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και τις ενδεχόμενες προσαρμογές της κοινωνίας για να επιβιώσει.
Οι εικόνες που παρατίθενται είναι δημιουργίες κάποιων καλλιτεχνών για να αποτυπώσουν το αδιαμφισβήτητο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής με τρόπο που θα είναι καθολικά κατανοητός και παρουσιάστηκαν στο μουσείο του Λονδίνο. Απολαύστε.

London-Futures-Trafalgar-Square-Shanty-Town-Design-Madness

O Νέλσον κοιτάζει κάτω σε μια πόλη γεμάτη παράγκες των προσφύγων του κλίματος. Δεδομένου ότι η ζώνη του ισημερινού γίνεται ακατοίκητη, οι άνθρωποι οδηγούνται βόρεια σε αναζήτηση τροφής και ασφάλειας.

London-Futures-Piccadilly-Circus-Water-lilies-fish-and-wind-turbines-Design-Madness

Το πολυσύχναστο αστικό κέντρο του Λονδίνου γίνεται ένα καταφύγιο ηρεμίας και τα επίπεδα των υδάτων έχουν αυξηθεί δραματικά. Νούφαρα, ψάρια και ανεμογεννήτριες παρασυρόμενα ήσυχα στο αεράκι, ανάμεσα σε άδεια κτίρια τα οποία αφήνονται μόνο για την υποστήριξη των υποδομών παραγωγής ενέργειας.

London-Futures-Aerial-Flood2-Design-Madness

Αυτή η εικόνα δείχνει τον αντίκτυπο μίας πλημμύρας ύψους 6 μέτρων, το επίπεδο που απαιτείται για την παραβίαση του φράγματος του Τάμεση.

London-Futures-Hyde-Park-Palm-Oil-Design-Madness

Σε αυτό το σενάριο, συγκομίζεται φοινικέλαιο στο Hyde Park. Η νέα χρήση του πάρκου ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες μας σε ενέργεια.

London-Futures-Trafalgar-Sq-Tornado-Design-Madness

Δεδομένου ότι οι κλιματικές αλλαγές οδηγούνται σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, οι καταιγίδες και οι ανεμοστρόβιλοι θα καταστούν καθημερινό στοιχείο της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

London-Futures-Parliament-Square-Design-Madness

Σε αυτό το σενάριο το Λονδίνο έχει προσαρμοστεί στην αύξηση των υδροφόρων οριζόντων με ριζοσπαστικούς τρόπους. Το κεντρικό Λονδίνο έχει μετατραπεί σε ένα δίκτυο καλλιέργειας ρυζιού.

Φωτογραφίες: © Robert Graves and Didier Madoc-Jones
Φόντο 4ης φωτογραφίας: © Jason Hawkes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top