Τραπέζι του Cleto Munari

munari-design-madness

Le Palafitte(ξυλοπόδαρα), Cleto Munari

Έργο: “Re-thinking the table”
Σχεδιαστές: Mario Botta, Lawrence Ferlinghetti, Alessandro Mendini, Mimmo Paladino, Mark Strand, Cleto Munari, Dario Fo, Sandro Chia, Marchello Morandini
Έτος: 2011
Φωτογραφίες: Cleto Munari

munari-design-madness

A Cena con Paolo Uccello(Δείπνο με τον Paolo Uccello)Mimmo Paladino

Ο ιμπρεσάριος Cleto Munari συνεργάστηκε με  εννέα διεθνούς φήμης ποιητές αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν το τραπέζι. Οι προτάσεις παράχθηκαν σε περιορισμένο αριθμό υπογεγραμμένων κομματιών (99κομμάτια), με τη πρόταση Chia να παράγεται σε 9 κομμάτια. Η Συλλογή εκτίθεται στο Showroom GD Cucine της Νέας Υόρκης.

munari-design-madness

Io sono te?(Είμαι εσείς;), Lawrence Ferlinghetti

Η πρόταση του ιταλού γλύπτη Mimmi Paladino, είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα του Paolo Uccello, η μάχη του San Romano. Οι ποιητές Lawrence Ferlinghetti και Mark Strand δημιούργησαν πίνακες χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τα σχέδια τους, ενώ ο Ιταλός αρχιτέκτονας Mario Botta οραματίστηκε το τραπέζι ως μια κυριολεκτική γέφυρα, η επιφάνεια της οποίας αντικατοπτρίζει το αρχιτεκτονικό έργο της ζωής του.

Ο Alessandro Mendini χάραξε την επιφάνεια του τραπεζιού με αυθόρμητη σκίτσα ενώ η πρόταση του Cleto Munari παραπέμπει στους απολιθωμένους ξύλινους πασσάλους επάνω στους οποίους είναι χτισμένη η Βενετία. Το τραπέζι του τελευταίου εκτίθενται στη Villa Contarini ως μέρος της Μπιενάλε της Βενετίας 2011.

munari-design-madness

Il Ponte(γέφυρα), Mario Botta

munari-design-madness

λεπτομέρεια επιφάνειας τραπεζιού Ponte

munari-design-madness

Golden Gate red, Alessandro Mendini

munari-design-madness

λεπτομέρεια επιφάνειας τραπεζιού Golden Gate red

1 thought on “Τραπέζι του Cleto Munari”

  1. Pingback: Τραπεζαρία Intuition της Koket | DesignMadness.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top