Γραφείο Lectori Salutem

Lectori-Salutem-design-madness

Πρό-ταση: Γραφείο Lectori Salutem
Σχεδιαστής:  Jeroen Verhoeven (Demakersvan)
Υλικό: ανοξείδωτος χάλυβας
Έτος: 2010
Φωτογραφίες: Bas Helbers

Lectori-Salutem-design-madness

Βιομηχανική αισθητική, ρευστότητα της φόρμας, ψηφιακός σχεδιασμός, λειτουργικότητα αποτελούν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του έπιπλου-γραφείου Lectori Salutem. Με τις δύο διαφορετικές όψεις του γραφείου, ο Jeroen Verhoeven φαίνεται να θέλησε να δείξει την πολυπλοκότητα και πολυ-παραμετρικότητα στη φύση του σχεδιασμού και την ανάγκη σύμπραξης παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής με τα σύγχρονα υλικά και την τεχνολογία. Για την παραγωγή του Lectori Salutem έπρεπε να συνεργαστούν έμπειροι τεχνίτες που θα αξιοποιούσαν τα δεδομένα που έδιναν τα σχεδιαστικά προγράμματα του Η/Υ.

Lectori-Salutem-design-madness

Το Lectori Salutem αποτελείται από 165 κομμάτια από γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα.Έμπνευση υπήρξε από τη μία η σύγχρονη βιομηχανία, όπως η γραμμή παραγωγής στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου, και από την άλλη σχέδια από παραδοσιακούς επιπλοποιούς όπως ο Γάλλος επιπλοποιός του 19ου αιώνα, Francois Linke.

Lectori-Salutem-design-madness

Το Lectori Salutem και πολλά άλλα έργα του παρουσιάζονται σε έκθεση στο Λονδίνο με τίτλο “The Curious Image” στη BlainSouthern Gallery από τις 12 Μαίου έως τις 16 Ιουλίου 2011.

3 thoughts on “Γραφείο Lectori Salutem”

  1. Θαυμάσιος συνδιασμός, σύγχρονου και παραδοσιακού !!!!

  2. THA EITHELA NA MATHW THN TIMH APO TO SIGEKRIMENW GRAFIO KAI PWS GINETE H PARAGELIA GIA ELLADA!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top