Δημιουργός: Bompas & Parr
Έτος: 2009-2011
Φωτογραφίες: Bompas & Parr, Gestalten(5)
Ο Sam Bompas και ο Hurry Parr είναι το απολαυστικό βρετανικό δίδυμο, που δημιουργεί μοναδικά αρχιτεκτονικά γλυκίσματα. Τα ζελέ, που όλους μας έχουν δροσίσει, είναι το χαρακτηριστικό στις πολύχρωμες γλυκές αλχημείες τους. Χάρη στη ζελατίνη ως συστατικό της ζαχαροπλαστικής, το δίδυμο αυτό βρήκε το κατάλληλο υλικό για να δημιουργήσουν και να εκφράσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, για να ξεχωρίσουν στον κόσμο της γεύσης.
Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο τους, δημιουργούν τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα, σχεδιασμένα σε Rhino, για να παράγουν τα “γλυκά αρχιτεκτονήματά” τους. Για το λόγο αυτό, οι νεαροί Bompas και Parr συνεργάστηκαν ακόμα και με αρχιτέκτονες, όπως ο Foster και ο Rogers, για να σχεδιάσουν μία “γλυκιά” εκδοχή για τα αρχιτεκτονήματά τους.
Η εμπειρία των γεύσεων ανανεώνεται μέσα από τις εμπνευσμένες τεχνικές των Bompas & Parr και χάρη στα γαστρονομικά τους πειράματα. Ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου, αρχιτεκτονικά τοπόσημα και κατασκευές από το φυσικό κόσμο μεταφέρονται ευφάνταστα στο γλυκό κόσμο των γεύσεων.
Αν θεωρείτε ότι το ζελέ είναι το πιο απλό γλυκό…δείτε αυτό το βίντεο.
Μήπως αλλάξατε γνώμη;
Μαθηματικά χωρίς φαντασία……………? ? ? Αρχιτεκτονική χωρίς φαντασία……..? ? ? μαγειρική χωρίς φαντασία………….? ? ? άρα…………..
I’ll try to put this to good use imdltiameey.