1000+1 κρύσταλλα Baccarat

fullmoon-design-madness

Σχεδιαστής: Chafik Gasmi
Εταιρία: Baccarat
Τοποθεσία: Corinthia Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2011

fullmoon-design-madness

Χίλιες κρυστάλλινες Baccarat λευκές σφαίρες και μία κόκκινη αιωρούνται στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του Corinthia Hotel στο Λονδίνο. Η Baccarat και ο Γάλλος σχεδιαστής Chafik Gasmi θα κάνουν τους επισκέπτες του Corinthia Hotel να σηκώσουν το κεφάλι και να θαυμάσουν τον “Full Moon” πολυέλαιο, που κυριαρχεί στην οροφή του αιθρίου του λόμπυ, όπως το ολόγιομο φεγγάρι στον ουρανό.

fullmoon-design-madness

Ο γιγαντιαίος Full Moon πολυέλαιος της Baccarat ίσως είναι ο μεγαλύτερος πολυέλαιος του είδους του, με 1001 φωτεινές κρυστάλλινες μπάλες, έναντι 257 για τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πραγματοποιημένο. Στον Full Moon, ο Chafik σχεδίασε μια σφαίρα, που αποτελείται από 1000 κρυστάλλινες διαυγείς μπάλες, στην καρδιά της οποίας τοποθέτησε τη 1001η από κόκκινο κρύσταλλο.

fullmoon-design-madness

Με τεχνολογίες πρωτοποριακές και φιλικές για το περιβάλλον, ο πολυέλαιος αυτός αποτελείται από χαμηλής τάσης λαμπτήρες LED στο κέντρο κάθε διάφανης σφαίρας. “Ο στόχος μου ήταν να εισάγω το φως στην καρδιά του κάθε κρυστάλλου χωρίς ποτέ ο θεατής να κατανοήσει τη δομή του” και να είναι αδύνατο να διακρίνει την πηγή του φωτός. Είναι η μαγική αίσθηση του φεγγαριού. “Δίνει την εντύπωση ότι πετάει, ότι επιπλέει, αν και ζυγίζει πάνω από δύο τόνους! Αυτός ο πολυέλαιος δεν είναι φτιαγμένος παρά μόνο από φως: όλα του είναι μια πηγή και όλα του είναι αντανάκλαση. Υπάρχει μία αρμονία, μία ομοιογένεια.”

fullmoon-design-madness

Η αποκατάσταση του βικτωριανού κτίσματος του Corinthia Hotel έγινε με φροντίδα και βασιλική πολυτέλεια, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 5 αστέρων της μητρόπολης του Λονδίνου σχεδιασμένο από το David Collins Studio. Το Corinthia Hotel πρόκειται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στις 16 Απριλίου 2011, έτοιμο για τις ημέρες της βασιλικής γαμήλιας τελετής και τους υψηλούς καλεσμένους της!

fullmoon-design-madness

Κι αν βρεθείτε στο Λονδίνο και στο Corinthia Hotel -έστω και ως επισκέπτες- μη διστάσετε να απολαύσετε ένα “απογεματινό τσάι” σε σερβίτσιο από ακριβή αγγλική πορσελάνη ή ένα κοκτέιλ σε κρυστάλλινο Baccarat ποτήρι και κάτω από τον 1.001 κρυστάλλων πολυέλαιο Baccarat.

fullmoon-design-madness

fullmoon-design-madness

fullmoon-design-madness

Δείτε επίσης:

2 Απαντήσεις για “1000+1 κρύσταλλα Baccarat”

 • Alex kar:

  very interesting, imposing ,classic and modern as well. I really like it.

 • Ce soir, je lèverai mon verre en votre honneur, si si!Belle aventure et beau récit pour nous autres qui avons choisi un mode de vie sédentaire !A bientôt pour un godet parisien (souvenez-vous, la rumeur de la brasserie, la bière glacée…) ?Bizz à Mélu et poigne à ChristianOvitch

Άφησε το σχόλιό σου

  Homepage / Αρχική Rss / Ενημέρωση twitter Facebook Stumble Upon Delicious Technorati Ads / Διαφημίσεις DesignMadness.gr
  Homepage / Αρχική
  Μαγειρική για φωτογράφιση Καθίστε στο θρόνο σας! Δείξτε το μπάνιο σας! Βαλίτσες με βρετανικό στυλ Κατοικία στην Ακίτα
  DesignMadness available on Android Market DesignMadness available on Ovi Store