Άγνωστες γυναίκες της πόλης

Audrey-design-madness

Καλλιτέχνης: Ben Slow
Έργο: Originals, Walls
Έτος: 2010
Φωτογραφίες: Ben Slow

Audrey-design-madness

Ο Ben Slow είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, που δημιουργεί την τέχνη του στους τοίχους της πόλης. Γιγάντια πορτραίτα και φιγούρες γνωστών ή καθημερινών γυναικών, τα οποία, όμως, είναι γεμάτα ένταση και συναίσθημα.

Bastille-design-madness

Η έμπνευσή του καλλιτέχνη πηγάζει από τα αστικά περιβάλλοντα, τα μέσα ενημέρωσης και τους αγνώστους που περπατούν γύρω του στην πόλη. Στην τέχνη του συνδυάζει ποικίλα μέσα, όπως μελάνια, σπρέι, ακρυλικές μπογιές, ενώ καμβάς του είναι οι τοίχοι της πόλης. «Όσο μεγαλύτερο είναι το έργο, τόσο περισσότερος χώρος υπάρχει για να απελευθερωθούν οι εκφραστικές τεχνικές του».

Dina-design-madness

Σκοπός του δεν είναι να αποτυπώσει την εξωτερική όψη αυτού που βλέπει, αλλά να εξωτερικεύει την εσωτερική τους ουσία. Αυτό που τον γοητεύει περισσότερο είναι να ανακαλύπτει την «αντιφατική σχέση ανάμεσα στις λαμπερές εικόνες και το ανεπεξέργαστο αστικό περιβάλλον». Οι σιλουέτες μικραίνουν στις διαστάσεις τους και γίνονται κομψές, το βάθος και η υφή εντείνονται, ενώ η ενέργεια και η εσωτερική δύναμη των προσώπων μεγεθύνονται και εκφράζονται στο μέγιστο.

Emily-design-madness

Έντονο κοντράστ, δραματικοί τόνοι και η αντίθεση της κομψότητας σε συνδυασμό με το αυτοσχέδιο, και το μη ελεγχόμενο της μπογιάς που στάζει ή τις πιτσιλιές, δίνουν μία ανανεωμένη ματιά στην κλασική προσωπογραφία. Μία “τέχνη του δρόμου” που πηγάζει από τις “καλές τέχνες”. Σαγήνη, σκεπτικισμός, συναίσθημα, ένταση, εσωτερικότητα, εκφραστικότητα και κομψότητα είναι τα χαρακτηριστικά των γυναικών του Ben Slow στους τοίχους της πόλης.

Emily-design-madness

Imogen-design-madness

Imogen-design-madness

Imogen-design-madness

Jenni-design-madness

Joan-design-madness

NIna-design-madness

Tina-design-madness

Woburn-design-madness

Mother-and-Child-design-madness

2 thoughts on “Άγνωστες γυναίκες της πόλης”

  1. Pingback: Mysterious women of the city - DesignMadness.gr

  2. These figures look so familiar, each of us can find an aspect of him/herself inside them. I love painting and I love looking around beautiful walls. clever. Let’s do it here as well.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top