Τράπεζα στο Μονπελιέ

bigoni-mortemard-banc-design-madness

Αρχιτέκτονας: Bigoni-Mortemard
Έργο: Τραπεζικό κατάστημα της Credit Maritime
Τοποθεσία: Μονπελιέ, Γαλλία
Έτος: 2010
Φωτογραφίες: Bigoni-Mortemard

bigoni-mortemard-banc-design-madness

Στην περιοχή της παλιάς αγοράς του Μονπελιέ, oι αρχιτέκτονες Stéphane Bigoni και Antoine Mortemard ανέλαβαν τον εσωτερικό σχεδιασμό για το κατάστημα της γαλλικής τράπεζας Credit Maritime στο Μονπελιέ. Το αποτέλεσμα αποτελεί δείγμα της μινιμαλιστικής διάθεσης των αρχιτεκτόνων.

bigoni-mortemard-banc-design-madness

Χειριζόμενοι τη φόρμα ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία και με ευαισθησία στη μορφή και την καθαρότητά της, οι Bigoni και Mortemard ενσωματώνουν στον κεντρικό χώρο του καταστήματος δύο θέσεις εξυπηρέτησης πελατών προσαρμοσμένες για άτομα μειωμένης κινητικότητας και χώρο αναμονής, με επιφάνειες για αφίσες και πάνελς ρύθμισης του ήχου.

bigoni-mortemard-banc-design-madness

Σημείο εκκίνησης του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μίας ενιαίας εσωτερικής όψης, η οποία “αφομοιώνει την περίπλοκη γεωμετρία στο εσωτερικό και εξυπηρετεί τις βασικές λειτουργίες του χώρου μέσω της γλυπτικότητάς της”. Ειδική επένδυση από σκούρο ξύλο χρησιμοποιείται στην ενιαία “εσωτερική όψη” με τις εσοχές και τις αναδιπλούμενες επιφάνειες να είναι απόλυτα λευκές.

1 thought on “Τράπεζα στο Μονπελιέ”

  1. Και στην Ελλάδα πρέπει να αρχίσουν να περιποιούνται τις τράπεζες… και να κερνάνε και καφεδάκι, γιατί όπως πάνε τα πράγματα μία φορά θα βγαίνουμε από το σπίτι και αυτή για να πάμε στη τράπεζα για τη μισθοδοσία!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top