Το Μεγαλύτερο Παγκάκι !

Longest-Bench-Design-Madness-01

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Weave, το μεγαλύτερο παγκάκι της Αγγλίας και ίσως του κόσμου, στο Littlehampton, έχει μήκος 324μ, ενώ σκοπεύει να ξεπεράσει τα 600μ.

Longest-Bench-Design-Madness-02

Ως κομμάτι του παραθαλάσσιου περιπάτου, το μεγάλο αυτό παγκάκι αφουγκράζεται τον τόπο και ενσωματώνεται στο τοπίο, ενώ ταυτόχρονα ορίζει τη διαδρομή ως σύνολο συμβάντων, μία συλλογή ξεχωριστών και ιδιαίτερων χώρων που προστίθενται ο ένας μετά τον άλλο.

Longest-Bench-Design-Madness-03

Longest-Bench-Design-Madness-04

Longest-Bench-Design-Madness-05

Το Μεγαλύτερο Παγκάκι είναι φτιαγμένο από διάφορες ποικιλίες σκληρού τροπικό ξύλου, που προήλθε από διάφορες πηγές, όπως κομμάτια ξύλων που περισυλλέχθηκαν από παραθαλάσσιες περιοχές ή που σώθηκαν από υγειονομική ταφή. Τα διαφορετικά είδη ξύλων που χρησιμοποιήθηκαν προσφέρουν ποικιλία στις αποχρώσεις, από απαλό ροζέ ή ξεθωριασμένη ώχρα μέχρι σκούρο καφέ και έντονο κοκκινωπό. Το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε είναι 100% ανακυκλώσιμο με το 70%να είναι ανακυκλωμένο υλικό. Ευχάριστη διάθεση και στοιχείο έκπληξης προσθέτουν οι μπάρες από έντονα χρώματα που χρησιμοποιούνται και εναλλάσσονται, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί για την ανατολή και μωβ, μπλε,  πράσινο για τη δύση.

Longest-Bench-Design-Madness-06

Longest-Bench-Design-Madness-08

Longest-Bench-Design-Madness-07

Το Μεγαλύτερο Παγκάκι με διάθεση παιχνιδιού ρέει στο χώρο και γράφει το ίχνος του παράλληλα με τον παραθαλάσσιο περίπατο, ενσωματώνεται στο τοπίο και συμμετέχει στη ζωή του τόπου ως ένα δείγμα αστικής τέχνης.

Φωτογραφίες: Studio Weave

Δείτε επίσης:

7 Απαντήσεις για “Το Μεγαλύτερο Παγκάκι !”

  • gianna K.:

    Eυφιέστατο ! ! !Θα ήθελα πολύ να απολαύσω την περιπετειώδη διαδρομή του,περπατώντας το !!!

Άφησε το σχόλιό σου

Homepage / Αρχική Rss / Ενημέρωση twitter Facebook Stumble Upon Delicious Technorati Ads / Διαφημίσεις DesignMadness.gr
Homepage / Αρχική
Μαγειρική για φωτογράφιση Καθίστε στο θρόνο σας! Δείξτε το μπάνιο σας! Βαλίτσες με βρετανικό στυλ Κατοικία στην Ακίτα
DesignMadness available on Android Market DesignMadness available on Ovi Store